In de agenda

Zien we jou

hier ook?

Aanbod

Zoek je een fijne training, waarmee je in de praktijk aan de slag kunt én inzicht krijgt in achtergronden van jeugd in risico- of kwetsbare situaties? Boek dan onze trainingen over Staatschuld of Straatschuld, Straat op School of Straatcultuur, Merken en Imago. Vind jouw SKJ-geaccrediteerde sessies (Formeel Leren) met je collega’s, fysiek of online, hieronder!

Je kunt als team een van onze sessies volgen. Mail ons graag voor een training met team op locatie of voor een InCompany-training. Meld je aan voor onze nieuwsbrief via de pop-up om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Sessie Straatcultuur, Merken & Imago

Fysiek (op locatie of InCompany) of online mogelijk

Ontdek hoe straatcultuur, imago en merken de identiteit en het gedrag van jongeren beïnvloeden; waarom en wanneer je alert moet zijn op de negatieve gevolgen – en begrijp hoe je daarover het gesprek aangaat. Op basis van praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke inzichten leer je signaleren, handelen en samenwerken rond jeugd in risico en kwetsbare situaties. Voor professionals en beleidsmakers werkzaam in de jeugdhulp, het onderwijs, gemeenten en welzijn.

SKJ-geaccrediteerd met 4 punten (Jeugd- en Gezinsprofessionals, Formeel Leren)

Per persoon € 269,-, btw-vrij, coronaproof. Neem contact op voor onze informatiebrochure én voor een op maat gemaakte offerte voor jouw team.

Sessie Straat op School

Fysiek (op locatie of InCompany) of online mogelijk

Ontdek op welke manier straatcultuur invloed heeft op de schoolcultuur. Begrijp wanneer invloeden van de straat problematisch zijn voor de schoolcarrière en ontwikkeling van jeugd. Leer hoe je problemen signaleert rond identiteitsvorming, acceptatie van gezag, groepsdruk, delinquent, overlastgevend en grensoverschrijdend gedrag, seksuele uitbuiting, schoolverzuim, middelenmisbruik of wapenbezit. Krijg inzicht in wat jij vanuit jouw functie kunt doen om een veilige en gezonde ontwikkeling van jongeren te bevorderen. Voor professionals en beleidsmakers werkzaam in de jeugdhulp, het onderwijs, welzijn en bij gemeenten.

SKJ-geaccrediteerd met 5,5 punten (Kamer Jeugd- en Gezinsprofessionals, Formeel Leren). Wij zijn CRKBO-geregistreerd.

Per persoon € 299,-, btw-vrij, coronaproof. Neem contact op voor onze informatiebrochure én voor een op maat gemaakte offerte voor jouw team.

Sessie St(r)aatschuld

Fysiek (op locatie of InCompany) of online mogelijk

Jongeren die al met torenhoge schulden zitten opgezadeld en op jonge leeftijd al in de schuldhulpverlening belanden – hoe kan dat? Plegen jongeren en jongvolwassenen delicten omdat ze schulden hebben of leidt crimineel gedrag tot het hebben van schulden? Ontdek hoe jongeren en jongvolwassenen in een financiële fuik belanden en welke specifiek kwetsbaar zijn. Leer op basis van praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke inzichten signaleren, handelen en samenwerken rond jeugd in risico en kwetsbare situaties. Voor professionals en beleidsmakers werkzaam in de jeugdhulp, het onderwijs, gemeenten en welzijn.

SKJ-geaccrediteerd met 5,5 punten (Jeugd- en Gezinsprofessionals, Formeel Leren)

Per persoon € 299,-, btw-vrij, coronaproof. Neem contact op voor onze informatiebrochure én voor een op maat gemaakte offerte voor jouw team.

 

Webinar Nare jeugdervaringen en risicogedrag

Datum in overleg, 1,5 uur, online

Is een jongere dader of toch ook slachtoffer? Tijdens dit webinar leggen we uit wat het verband is tussen risicogedrag / delinquentie en traumatische jeugdervaringen. Je leert wat er op neurobiologisch niveau gebeurt na een jeugd met huiselijk geweld en welke begeleiding wel aansluit. Wat betekent het voor (de impact van) het straffen van jongeren als je weet dat nare jeugdervaringen een rol hebben gespeeld in zijn of haar leven?

Prijs (btw-vrij) op aanvraag. Neem contact op voor onze informatiebrochure én voor een op maat gemaakte offerte voor jouw team..

De Lunchbreak Inspiratie & Kennissessie

Online, datum in overleg, 12.00 – 13.00 uur

Praten met volle mond mag! Zeker tijdens deze online inspiratie & kennissessie tijdens de lunchpauze. Even met je collega’s tussen 12-13 discussiëren en bijleren over waarom jongeren risicogedrag laten zien, je met een glimlach verbazen over de soms niet zo handige acties van pubers en als team ontdekken hoe je voorkomt dat ze een verkeerde weg inslaan. En daarna weer fris en vrolijk aan de slag!

Luchtig genoeg voor een lunchbreak, maar met een stevige bodem om met elkaar verder te werken aan preventie, beleid en begeleiding in het onderwijs, de (residentiële) jeugdhulp, het sociaal domein of welzijnsorganisaties. Ook zin om zo met collega’s in contact te blijven? Bel of info@risiscoop.nl om te horen hoe wij jouw team inspireren en bijelkaar brengen met onze op maat gemaakte lunchsessie. Tarief in overleg, btw-vrij, coronaproof.

Hier vind je ons

Onze
contactgegevens

Merel van Dorp & Aziz Akhath

info@risiscoop.nl

Merel van Dorp  |  06-27445313

Aziz Akhath  |  06-26110494